Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark


OM OSS
 


 

När du anländer till VinContoret på Vulcanön i Tidaholm, stiger du in i en annan värld. En värld där det finns tid och plats för att låta alla dina sinnen njuta. Den varsamt renoverade byggnaden från 1894 rymmer möteslokaler, matsalar, provningsrum, vinkällare och cigarrum. Här hittar vi också Granqvist Beverage House, som med sina gedigna kunskaper bidrar till att göra vistelsen hos oss till en upplevelse utöver det vanliga.

Vin och andra drycker är kärnan i vår verksamhet. Här tillåts de ta plats. Vårt unika samarbete med producenter världen över gör att vi kan erbjuda aktuell och levande kunskap. Ett antal tillfällen per år erbjuder vi färdiga provningsevenemang och gourmetmiddagar. Vi skräddarsyr även provningar efter just dina önskemål. Låt våra duktiga provningsledare guida dig genom de goda dryckernas fantastiska värld!

Vinkällaren, som utsetts till en av världens vackraste, är VinContorets hjärta. I de stämningsfulla lokalerna kan både företag och privatpersoner lagra sina viner under utmärkta förhållanden. Den som lagrar sitt vin på VinContoret får dessutom tillgång till unika umgängesrum. 

Välkommen  till VinContoret i Tidaholm - en värld för alla sinnen!


Bakgrund
Initiativtagare till VinContoret är Granqvist Beverage House. Sedan starten 1983 importerar och säljer företaget kvalitetsvin och kvalitetssprit från hela världen. Kunder är bland annat Systembolaget, Vinmonopolet, Alko, Duty Free och några av Sveriges mest ansedda restauranger. Under flera år har Granqvist levererat vin till Nobelfesten i Stockholms stadshus. Företaget har även lång erfarenhet av provningar, utbildningar och vinresor. Kunskapen och kontaktnätet från över 20 år i branschen samlas nu i VinContoret.

VinContoret och Granqvist Beverage House är systerföretag och ägs av Wästergöthlands Handelshus AB.

 

HISTORIA

Med en smak av 1800-tal.
Den bygd i Västsverige som omger VinContoret är rik på kulturhistoria. Det var här som vinet gjorde sitt intåg i Sverige genom cisterciensmunkarnas etablering under tidig medeltid. Vissa menar också att det var här som Svea rikes vagga låg. Gånggrifterna från stenåldern vittnar hur som helst om tidiga bosättningar.

Själva Vulcanön är en liten holme i ån Tidan. Den har varit bebodd sedan 1300-talet och är därmed den äldsta delen av Tidaholm. Det var också här som stadens tidiga industri föddes tack vare den naturliga energikälla som Tidan var.

VinContorets hus från 1894 var från början kontor till Vulcans tändsticksfabrik som då var världsledande på tändstickstillverkning. Det är byggt i nationalromantisk stil och har en stark arkitektonisk särprägel som vi nu förstärkt och artikulerat.

Allt detta spelade in i vårt val att placera VinContoret just här. Vi vill ta vara på det förflutna samtidigt som vi skapar något nytt för framtiden. Vi vill också verka i ett sammanhang där alla sinnen får stimulans och därför är historien och den omgivande miljön betydelsefull.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se