Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Företag: Upplev kräfttider på VinContoret!

Boka kräftfiske och/eller klassisk kräftskiva!

Det dukas i lövsalens högvälvda rum
Och lyktorna lysa och kvällen är ljum.
Det susar i dillåkerns mäktiga kronor,
Och kräftfaten rågas med romstinna honor.

Erik Axel Karlfeldt


På botten av ån Tidan, dolda för ögat under rötter och stenar, lever Pacifastacus leniusculus. Du känner nog mer igen den som signalkräftan. Ett litet skaldjur som kokt enligt konstens alla regler - med dillkronor, salt och kanske en skvätt öl och lite socker - får ses som rena delikatessen. Lägg till detta en kall öl eller ett glas vin och kanske en liten snaps och vi närmar oss smakmässig perfektion.

Två månader om året spelar signalkräftan med dess vita prick på klorna en huvudroll på VinContoret. Då agnar vi håvar och mjärdar och ger oss ut för att fiska, från roddbåt eller Tidans strandkant. Under fiskeperioden (i början av augusti till mitten av september) välkomnar vi grupper som vill uppleva lättillgängligt kräftfiske hos oss. Den njutfulla väntan och glädjen när ni till slut drar upp en välfylld kräftmjärde. Eller det spännande passandet på håvarna, för att se när en kräfta kryper på och attackerar sitt byte. Precis då är det dags att dra upp!

Kräftfiske på VinContoret kan, om du vill, kombineras med konferens, middag eller klassisk kräftskiva.

 

Kräftfiske i ån Tidan!

Tre timmars kräftfiske tillsammans med fiskeguide. Ni inleder med en praktisk genomgång. Därefter är det är dags att slänga i håvar och mjärdar och börja jakten på Tidans guld! Under fisket serveras kaffe och smörgås. I baren kan ni köpa till annan dryck om så önskas.

Praktisk information: Lättillgängligt fiske från vår trädgård (stenlagda gångar) eller roddbåt. Vi står för alla redskap som kan tänkas behövas i samband med fisket. Alla kräftor som fångas släpps tillbaka i Tidan vid fiskets slut.

Pris: 700 kronor exklusive moms per person. Priset gäller för 12 gäster eller fler.

Kontakta oss via e-post eller telefon 0502-25 00 00 för bokning!

 

Klassisk kräftskiva!

Slå er ned vid ett vackert dukat bord och njut av ett fat (tio stycken per person) nykokta svenska kräftor med tillbehör som hör en klassisk kräftskiva till. Smör, bröd, ost, pajer, såser, frukt och sallad. Till maten serveras ett glas vin eller öl samt en liten snaps.

Pris: 995 kronor exklusive moms per person. Priset gäller för 12 gäster eller fler.

Kontakta oss via e-post eller telefon 0502-25 00 00 för bokning!

 

Plusmeny!

Boka till en dryckesprovning på egen hand! Ett provningspaket där du genomför en dryckesprovning tillsammans med ditt sällskap. Ni får in en bricka med fyra viner (5 cl i varje glas) eller avecer (1 cl i varje glas), tips om hur ni provar samt en kort presentation av dryckerna.

Pris: 143 kronor exklusive moms per person för vinprovning eller 159 kronor exklusive moms per person för avecprovning.

 

Konferenskombination!

Vill du kombinera ditt kräftfiske med en konferens? Det är inte svårt att vara kreativ på VinContoret. Hos oss finner du lugn och inspiration. Vulcanön, platsen för vår anläggning, är en historisk pärla mitt i centrala Tidaholm. Gamla, välbevarade byggnader omges av lummig grönska och den glittrande ån Tidan. Hos oss står dina behov och ditt välbefinnande i fokus. Vårt mål är att ditt besök hos oss ska kännas exklusivt, unikt och nära. VinContoret är ett familjeägt företag och den familjära känslan är något vi gärna förmedlar till våra gäster. Extra duktiga är vi på mötes- och konferenslösningar för mindre grupper, men självklart tar vi också emot större sällskap.

Vår största möteslokal finns i det så kallade Gårdshuset. De ljusa, fräscha lokalerna är självklart utrustade med bekväma möbler och den senaste tekniken.

Pris för konferenstillägg heldag: Från 725 kronor exklusive moms per person.
Pris för konferenstillägg halvdag: Från 545 kronor exklusive moms per person.

Kontakta oss via e-post eller telefon 0502-25 00 00 för offert!


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se