Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

VinContorets vinkällare - en av världens vackraste!

2009-01-09

Det anser det belgiska bokförlaget VdH Books, som i dagarna kommer ut med en bok om just världens vackraste vinkällare. Den 230-sidiga boken är sammanställd av Jurgen Lijcops, som under många år jobbat som sommelier och chefsommelier i välrenommerade restauranger runt om i Europa. Vinkällarna presenteras med såväl text som bild på ett uppslag vardera. VinContorets källare är som enda svenska deltagare utvald att medverka i boken. Bland de utländska källare som finns representerade kan bland andra följande nämnas; Château Margaux i Frankrike, Hôtel de Paris i Monte Carlo/Monaco, Ritz-Carlton i Half Moon Bay Kalifornien/USA, The Bel Air Cellar i Beverly Hills/USA samt Hotel Pudong Shangri-La i Shanghai/Kina. 

Boken är 30x30 cm i storlek och innehåller cirka 300 foton. Den finns tillgänglig på tre språk; engelska, tyska och holländska. Läs mer om boken på förlagets hemsida: www.vdhbooks.com 

VinContorets vinkällare på Vulcanön är skapad i samarbete med arkitekt Ulla Antonsson från White Arkitekter i Göteborg. Den nybyggda vinkällaren invigdes i oktober 2006 och är 450 kvadratmeter stor med plats för 50 000 flaskor. Företag och privatpersoner är välkomna att hyra vinfack och därigenom bli medlemmar i Wästergöthlands Vinsällskap. Källaren har ideala lagringsförhållanden samt umgängesrum som medlemmarna kan använda. 

Läs mer här!

Arkivet »


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se