Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

VinContoret först med vinprovning i färgat ljus

2009-01-08

Vi äter och dricker lika mycket med ögonen som med munnen, brukar det heta. Och faktum är att synintrycket har en avgörande betydelse för smakupplevelsen. Med ett rött vin i glaset förbereds smaklökarna på en helt annan smakupplevelse än med ett vitt vin. Men vad händer om det röda vinet i glaset plötsligt blir nästan färglöst? Eller det vita vinet blir rött? Det är frågor som nu kan få sitt svar i VinContorets nya provningsrum som utrustats med en minst sagt spektakulär belysningsteknik – den första i sitt slag i Skandinavien. Med hjälp av tekniken kan ljuset i lokalen skifta mellan 3 000 olika kulörer, vilket i sin tur påverkar färgen på de drycker som provas. 

– Det är häpnadsväckande hur ljuset i rummet inte bara påverkar utseendet på drycken. Även doften och smaken blir helt annorlunda. Våra sinnen är förvånansvärt lättlurade, säger Lennart Granqvist, VD för Granqvist Vinagentur.

Provningsrummet är inrymt i VinContorets nya annex, som i dagarna står färdigt att tas i bruk, inte bara för provningar, utan även konferenser. Den komplett konferensutrustade lokalen har plats för upp till 70 personer, men kan även delas av för flera mindre grupper. 

– Det som vi saknat tidigare är just möjligheten att ta emot flera grupper på en och samma gång, konstaterar Lennart Granqvist. 
I annexet finns även ett fullt utrustat restaurangkök samt en mindre butik, som erbjuder ett urval kvalitetsprodukter med inriktning på mat och dryck. 

– Intresset för VinContoret är stort. Med de nya flexibla lokalerna får vi ännu bättre möjligheter att ta emot både större och mindre grupper som vill konferera eller delta i provningar – både traditionella provningar och provningar av det mer annorlunda slaget, där vi utnyttjar den nya tekniken, säger Lennart Granqvist.

Välkommen att kontakta oss om du eller ditt företag vill ha en annorlunda provningsupplevelse.

Arkivet »


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se