Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Upplev kräftfiske i ån Tidan!

2016-06-23

På botten av ån Tidan, dolda för ögat under rötter och stenar, lever Pacifastacus leniusculus. Du känner nog mer igen den som signalkräftan. Ett litet skaldjur som kokt enligt konstens alla regler - med dillkronor, salt och kanske en skvätt öl och lite socker, smakar helt underbart. Lägg till detta en kall öl eller ett glas vin och kanske en liten snaps och vi närmar oss smakmässig perfektion.

Två månader om året spelar signalkräftan med dess vita prick på klorna en huvudroll roll på VinContoret. Då agnar vi håvar och burar och ger oss ut för att fiska dessa små delikatesser, från roddbåt eller Tidans strandkant. Kräftfisket i Tidan är en trivsam upplevelse som vi gärna delar med dig. Den njutfulla väntan och glädjen när vi till slut drar upp en välfylld kräftbur. Eller det spännande passandet på håvarna, för att se när en kräfta kryper in och attackerar sitt byte. Precis då är det dags att dra upp!

Datum för årets kräftfiske är 3 augusti kl.17.00 till och med 15 september kl. 24.00. Under dessa utvalda veckor är just ni välkomna att fiska kräftor i den stilla framflytande ån Tidan utanför vårt hus. Vi välkomnar grupper om minst 20 personer, företag och privatpersoner. Mer information om kräftfiske för grupper finner du här. 

Lördagen den 27 augusti erbjuder vi dessutom två olika kräftfiskepaket. Ett anpassat för familjer och ett för vuxna utan barn. 
Läs mer om vårt kräftfiskepaket för familjer här. Om du är intresserad av "vuxenpaketet" finner du mer information här.

Varmt välkomna till oss!

Arkivet »


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se