Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

För företag: Boka kräftfiske och/eller kräftskiva!

2024-07-01

Det dukas i lövsalens högvälvda rum
Och lyktorna lysa och kvällen är ljum.
Det susar i dillåkerns mäktiga kronor,
Och kräftfaten rågas med romstinna honor.

Erik Axel Karlfeldt


På botten av ån Tidan, dolda för ögat under rötter och stenar, lever Pacifastacus leniusculus. Du känner nog mer igen den som signalkräftan. Ett litet skaldjur som kokt enligt konstens alla regler - med dillkronor, salt och kanske en skvätt öl och lite socker - får ses som rena delikatessen. Lägg till detta en kall öl eller ett glas vin och kanske en liten snaps och vi närmar oss smakmässig perfektion.

Två månader om året spelar signalkräftan med dess vita prick på klorna en huvudroll på VinContoret. Då agnar vi håvar och mjärdar och ger oss ut för att fiska, från roddbåt eller Tidans strandkant. Under fiskeperioden (i början av augusti till mitten av september) välkomnar vi grupper som vill uppleva lättillgängligt kräftfiske hos oss. Den njutfulla väntan och glädjen när ni till slut drar upp en välfylld kräftmjärde. Eller det spännande passandet på håvarna, för att se när en kräfta kryper på och attackerar sitt byte. Precis då är det dags att dra upp!

Kräftfiske på VinContoret kan, om du vill, kombineras med konferens, middag eller klassisk kräftskiva. Läs mer om vad vi har att erbjuda!

Arkivet »


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se