Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

UPPLEV KRÄFTFISKE I ÅN TIDAN

KONTAKTA OSS FÖR GRUPPBOKNING OCH KONFERENS

Det dukas i lövsalens högvälvda rum
Och lyktorna lysa och kvällen är ljum.
Det susar i dillåkerns mäktiga kronor,
Och kräftfaten rågas med romstinna honor.

Erik Axel Karlfeldt

På botten av ån Tidan, dolda för ögat under rötter och stenar, lever Pacifastacus leniusculus. Du känner nog mer igen den som signalkräftan. Ett litet skaldjur som kokt enligt konstens alla regler - med dillkronor, salt och kanske en skvätt öl och lite socker, smakar helt underbart. Lägg till detta en kall öl eller ett glas vin och kanske en liten snaps och vi närmar oss smakmässig perfektion.

Två månader om året spelar signalkräftan med dess vita prick på klorna en huvudroll roll på VinContoret. Då agnar vi håvar och mjärdar och ger oss ut för att fiska dessa små delikatesser, från roddbåt eller Tidans strandkant. Kräftfisket i Tidan är en trivsam upplevelse som vi gärna delar med dig. Den njutfulla väntan och glädjen när vi till slut drar upp en välfylld kräftmjärde. Eller det spännande passandet på håvarna, för att se när en kräfta kryper på och attackerar sitt byte. Precis då är det dags att dra upp!

Under fiskeperioden (i början av augusti till mitten av september) välkomnar vi grupper som vill fiska kräftor hos oss. Kompisgäng, släktträff eller kanske en aktivitet med jobbet! Tillsammans fiskar ni kräftor, provar vin och njuter av en klassisk svensk kräftskiva. 

Pris: vänligen kontakta oss via e-post eller telefon 0502-25 00 00 för offert.
Praktisk information: tag med lite mer robusta kläder och skor. Vi står för alla redskap som kan tänkas behövas i samband med fisket. Alla kräftor som fångas släpps tillbaka i Tidan vid kvällens slut.

När du bokar ett arrangemang hos oss gäller VinContorets allmänna bokningsvillkor. LÄS DEM HÄR innan bokning.


Varmt välkomna!


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se