Kan du beskriva känslan när små, små bubblor från en riktigt fin champagne sprider sig i munnen? Den mjuka kittlingen och smakerna som växer fram i takt med att vinet blir mer stilla. Magi! Det sägs att en champagneflaska innehåller ungefär 49 miljoner bubblor. Den här kvällen får vi lära oss hur denna exklusiva dryck skapas. Baptiste Haton från Champagne Jean-Noël Haton, en av de större producenterna i området Champagne, håller en digital provning! Haton äger själva 45 hektar, men kontrollerar produktionen och köper druvorna från ytterligare 15 hektar vingårdar - inkluderande Grands Crus samt Premiers Crus - över hela Champagne. Under denna lyxiga champagneprovning reder Baptiste Haton ut begreppen kring den ädla drycken - av många ansedd vara det godaste man kan dricka. En härligt bubblande afton helt enkelt!
Det mousserande vinet följer oss genom hela kvällen. Köket har komponerat en trerätters gourmetmiddag, med tema fisk och skaldjur i förrätt och varmrätt, där bubblande vin serveras till dessa rätter. Klassiskt, elegant och exklusivt!
Priset för Mousse en masse är 1 895 kronor per person. Inklusive provning och trerätters middag med ett glas vin till varje rätt. Boka här via vår hemsida eller på telefon 0502-25 00 00.
För detta evenemang tar vi ut en handpenning på 500 kronor per person i samband med bokning. Betalning till swishnummer 1236615066 eller bankgiro i de fall swish saknas (kontakta oss för betalningsinformation). Beloppet dras sedan av från totalen när ni betalar på plats. Handpenningen återbetalas inte vid eventuell sen avbokning (se våra bokningsregler för fullständiga villkor). Det går alltid bra att överlåta platsen till någon annan!
Välkommen klockan 18.00!
OBS! Provningen hålls på engelska, men kan vid behov översättas till svenska.