Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Cigarrer, destillat och grosshandlarlunch med twist!

2024-06-01

Cigarren har sin givna plats i den gastronomiska världen och skänker stort välbefinnande för den som vet att handskas med den. Har du dessutom kännedom om hur man bäst kombinerar cigarren med olika måltider och avecer, så kommer nya dimensioner av njutning att uppenbara sig. Beskrivningen kommer från Brobergs, en anrik tobakhandel som grundades redan år 1881 i Arkaden i Göteborg. Den här kvällen besöker de VinContoret för att hålla en liten cigarrskola och därefter en kombinerad cigarr- och avecprovning!

Vi inleder i Gårdshuset med Brobergs cigarrskola. Med en grosshandlargrogg à la VinContoret i handen får du bland annat lära dig mer om cigarrtillverkningens grund och hur du ska tänka när du väljer din cigarr.

När lektionen är slut förflyttar vi oss till matsalen och avnjuter en grosshandlarlunch (fast kvällstid) med twist! Middagen hämtar inspiration från förr, när grosshandlarna smet undan ett par timmar mitt på dagen för att äta en rejäl måltid med god dryck. Vi serverar vår tolkning av grosshandlarklassiker. Självklart med ett glas väl vald dryck till varje rätt!

Kvällen avslutas i tälten i vår trädgård, där Brobergs och vår provningsledare håller en kombinerad cigarr- och avecprovning! Två cigarrer provas i kombination med fyra olika destillat.

Priset för vår cigarrkväll är 1 495 kronor per person. Du bokar evenemanget via vår hemsida eller på telefon 0502-25 00 00. Varmt välkommen klockan 16.00!

« Tillbaka till kalendariet

Pris

1 495 kronor per person inklusive cigarrskola, grosshandlarlunch samt avec- och cigarrprovning.

Boka här

När du bokar ett arrangemang hos oss gäller våra allmänna bokningsvillkor.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se