Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Kräftfiskehelg på VinConotret!

2023-08-26

På botten av ån Tidan, dolda för ögat under rötter och stenar, lever Pacifastacus leniusculus. Du känner nog mer igen den som signalkräftan. Ett litet skaldjur som kokt enligt konstens alla regler - med dillkronor, salt och kanske en skvätt öl och lite socker, smakar helt underbart. Lägg till detta en kall öl eller ett glas vin och kanske en liten snaps och vi närmar oss smakmässig perfektion.


Två månader om året spelar signalkräftan med dess vita prick på klorna huvudrollen på VinContoret. Då agnar vi håvar och mjärdar och ger oss ut för att fiska dessa små delikatesser, från roddbåt eller Tidans strandkant. Kräftfisket i Tidan är en trivsam upplevelse som vi gärna delar med dig. Den njutfulla väntan och glädjen när vi till slut drar upp en välfylld kräftmjärde. Eller det spännande passandet på håvarna, för att se när en kräfta kryper på och attackerar sitt byte. Precis då är det dags att dra upp!


Lördagen den 26 augusti är just du välkommen att besöka oss för att fiska kräftor i den stilla framflytande ån Tidan utanför vårt hus. Vi samlas på VinContoret klockan 15.00 för fika och genomgång av kommande fiske. Klockan 15.30 är det så dags att slänga i håvar och mjärdar och börja jakten på Tidans svarta guld. Vi fiskar tillsammans fram till klockan 18.00. Därefter har den som vill möjlighet att byta om inför kvällen. Klockan 18.30 öppnar vi dörrarna till vårt gårdshus och en provning av skaldjursviner. När glasen är tomma hälsas ni välkomna till ett vackert dukat bord med nyfångade svenska kräftor och tillbehör som hör en klassisk kräftskiva till.


15.00 Fika och genomgång av fisket
15.30 Fiskestart!
18.30 Provning
ca 20.00 Kräftskiva


I Kräftfiskepaketet ingår, om du vill, en natt i dubbelrum på anrika Tidaholms Stadshotell. Ett familjeägt hotell med stor trivselfaktor och personlig service, som ligger endast ett stenkast från VinContoret. I hotellrummen hittar du en härlig säng, tv, skrivbord och helkaklad wc med dusch. Dessutom har du som gäst tillgång till bastu och kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. 


Pris utan boende: 1 995 kronor per person. I priset ingår kräftfiske med redskap och guide, kaffe och smörgås, provning av fyra viner samt kräftskiva med ett glas vin eller en öl och en snaps.


Pris med boende på Tidaholms Stadshotell: 2 695 kronor per person. I priset ingår kräftfiske med redskap och guide, kaffe och smörgås, provning av fyra viner, kräftskiva med ett glas vin eller en öl och en snaps samt del i dubbelrum, inklusive frukost, på Tidaholms Stadshotell. (Boende i enkelrum ger istället ett pris på 3 045 kronor per person).  

 

« Tillbaka till kalendariet

Pris

1 995 kronor per person utan boende eller 2 695 kronor per person med boende.

Boka här

När du bokar ett arrangemang hos oss gäller våra allmänna bokningsvillkor.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se