Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Luck of the Irish! Digital whiskeyprovning med irländska Glendalough och Jack Ryan. Samt whisky- och romprovarkväll i källaren.

2023-03-04

I slutet av 1800-talet blomstrade den irländska whiskeyindustrin! Det fanns omkring 30 destillerier på den gröna ön och produktionen var stor. År 1960 var det bara ett verksamt destilleri kvar. En kedja av händelser ledde till att den inhemska produktionen i stort sett dog ut. Idag ser vi med glädje hur industrin återhämtar sig. Nya destillerier startar och gamla öppnas upp. Den irländska whiskeyn går kanske mot en ny, välförtjänt storhetstid! Den här kvällen har vi bjudit in två irländska whiskeyproducenter till en digital provning på VinContoret! Ni kommer att få träffa Glendalough Distillery, som förenar tradition och arv från tidigare generationer med nytänkande av idag. Hög kvalitet och kreativitet möts i deras innovativa produkter. Den andra producenten – Jack Ryan Whiskey – kallar sig whiskey finnishers och har gjort sig kända för sina single malt whiskeys med exklusiv finish. Deras premiumprodukter kan utan problem mäta sig med riktigt fin skotsk single malt! Under den sittande whiskeyprovningen provar vi tre whiskeys från Glendalough och två från Jack Ryan. Producenterna berätta själva om sina produkter och ni gäster har möjlighet att ställa frågor. Efter provningen serveras kvällens buffé med ett glas vin eller öl i matsalen. Priset för digital whiskeyprovning inklusive kvällens buffé med ett glas vin eller öl är 845 kronor. Välkomna till Gårdshuset klockan 16.00! Obs! Provningen hålls på engelska men kan vid behov tolkas till svenska.

Klockan 18.30 öppnar vi vår whisky- och romprovarkväll i källaren! En klassisk dryckesmässa i miniformat, där du smakar dig fram bland Skottlands whiskypärlor, Japanska nyheter och Irlands whiskeystoltheter. Vi har också plockat fram riktigt fin, fatlagrad hantverksrom för provning. Välj bland flera olika åldrar och ursprung! I priset, 795 kronor, ingår tio provningskuponger samt kvällens buffé med ett glas vin eller öl. Du som endast är med på Whiskyprovarkvällen äter klockan 20.00. Provningsstationerna är öppna klockan 18.30 – 23.00. Självklart kan du köpa till fler kuponger om du vill prova mer!

Vill du vara med oss hela kvällen och starta med den digitala whiskyprovningen, för att sedan avsluta i källaren med vår whisky- och romprovarkväll? Då betalar du 1145 kronor inklusive buffé med ett glas vin eller öl samt tio provningskuponger.

Boka via vår hemsida eller på telefon 0502-25 00 00. Varmt välkommen!

« Tillbaka till kalendariet

Pris

Sittande provning inkl. buffé med ett glas vin/öl, 845 kr. Minimässa inkl. kvällens buffé med ett glas vin/öl, 795 kr. Hela konceptet med sittande provning samt minimässa med buffé och ett glas vin/öl, 1145 kr.

Boka här

När du bokar ett arrangemang hos oss gäller våra allmänna bokningsvillkor.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se