Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Whiskyprovarkväll med besök av skottska Duncan Taylor!

2022-02-19

Duncan Taylor Scotch Whisky Limited är en så kallad independent bottler, som specialiserat sig på att köpa in whisky av hög kvalitet från olika skotska destillerier. Företaget grundades i Glasgow år 1938 och har idag en av de största privata samlingarna av whiskyfat med skotsk, lagrad single malt och single grain. Den här kvällen får VinContoret besök av Fergus Simpson, whiskyambassadör på Duncan Taylor. Fergus Simpson har genom åren jobbat åt några av de mest kända destillerierna i Skottland: William Grant and Sons, Dufftown och The Glenfiddich (där han bland annat höll VIP-guidningar) för att nämna några. Han har också varit domare i Speyside Festival Whisky Awards. Sedan år 2017 reser han världen runt och håller provningar och masterclasses för Duncan Taylors räkning. Vi lovar att Fergus Simpson bjuder på en show utöver det vanliga! 

Den sittande provningen under ledning av Fergus Simpson startar i Gårdshuset klockan 16.00. Fergus talar engelska, men vid behov tolkas provningen till svenska. Pris 845 kronor per person inklusive kvällens buffé med ett glas vin eller öl. 

Klockan 18.30 öppnar vi del två av kvällen: Whisky- och romprovarkväll i källaren! En klassisk whisky- och rommässa i miniformat, där du smakar dig fram bland Skottlands whiskypärlor, Irlands whiskeystoltheter och japanska whiskynyheter. Vi har också plockat fram riktigt fin, fatlagrad hantverksrom. I priset, 695 kronor, ingår tio provningskuponger samt kvällens karibiska buffé med ett glas vin eller öl. Du som endast är med på Whiskyprovarkvällen äter klockan 20.00. Provningsstationerna är öppna klockan 18.30 – 23.00. Självklart kan du köpa till fler kuponger om du vill prova mer!

Om du vill vara med oss hela kvällen och starta med sittande provning för att sedan fortsätta med whisky- och romprovarkvällens stora utbud är priset 1 145 kronor. Inklusive kvällens buffé med ett glas vin eller en öl. 

Du bokar evenemanget här via vår hemsida eller på telefon 0502-25 00 00. 

« Tillbaka till kalendariet

Pris

Sittande provning inklusive buffé med ett glas vin eller öl, 845 kronor. "Minimässa" inklusive buffé med ett glas vin eller öl, 695 kronor. Hela konceptet - sittande provning och "minimässa" inklusive buffé med ett glas vin eller öl, 1 145 kronor.

Boka här

När du bokar ett arrangemang hos oss gäller våra allmänna bokningsvillkor.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se