Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Gourmetkväll: Köttgourmandernas afton! Våra bästa köttbitar och smakrika rödviner!

2024-02-24

En kväll för dig som älskar riktigt fint kött! Vi har låtit kocken välja ut sina favoriter bland svenskt kött av högsta kvalitet. Varje köttbit har behandlats med stor varsamhet och respekt. Tillbehören är noggrant utvalda för att lyfta fram de absolut bästa smakerna och egenskaperna hos råvaran. Till varje rätt provar vi två olika viner, som tar smakerna till nya nivåer! Kvällen bjuder på följande:

Förrätt
Toast Pelle Janzon – en toast med tunn oxfilé, rå äggula, löjrom och rödlök.


Vilttallrik
Reninnerfilé: Den absolut finaste delen på renen. Otroligt mör och med en härlig viltsmak. Renen är den svenska skogens stolthet. Vi har valt ett kött som kommer från Kalix.

Dovhjortfilé: Ett delikat viltkött med mild viltsmak. Mört och magert. Filén är den finaste delen på dovhjorten och den måste hanteras med största varsamhet för att inte bli torr. 
 

Exklusiv köttallrik
Ryggbiff från Dalsjöfors, marmoreringsgrad fyra: Mör, välsmakande premiumryggbiff från småskalig produktion. Ett marmorerat kött har stråk av insprängt fett. Fettet fungerar som smakbärare och ger ett saftigt kött. Denna köttbit har marmoreringsgrad fyra på en femgradig skala!  

Svensk Wagyu: Mycket exklusivt kött som har sitt ursprung i Japan (det världsberömda Kobeköttet kommer från Wagyukor). I Sverige finns endast ett fåtal uppfödare av kor av Wagyurasen - djur som ger utsökt mört och välsmakande kött som riktigt smälter i munnen!

Dessert
Vi avslutar med en riktigt kraftig chokladdessert!

 

Priset för denna gourmetkväll med exklusiva kötträtter med provning av två viner till varje tallrik är 1 695 kronor per person. Du bokar via vår hemsida eller på telefon 0502-25 00 00. Varmt välkommen klockan 18.00!   
 

« Tillbaka till kalendariet

Pris

1 695 kronor per person inklusive provning till maten

När du bokar ett arrangemang hos oss gäller våra allmänna bokningsvillkor.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se