Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

UPPLEV KRÄFTFISKE I ÅN TIDAN

KONTAKTA OSS FÖR GRUPPBOKNING OCH KONFERENS

Det dukas i lövsalens högvälvda rum
Och lyktorna lysa och kvällen är ljum.
Det susar i dillåkerns mäktiga kronor,
Och kräftfaten rågas med romstinna honor.

Erik Axel Karlfeldt

På botten av ån Tidan, dolda för ögat under rötter och stenar, lever Pacifastacus leniusculus. Du känner nog mer igen den som signalkräftan. Ett litet skaldjur som kokt enligt konstens alla regler - med dillkronor, salt och kanske en skvätt öl och lite socker, smakar helt underbart. Lägg till detta en kall öl eller ett glas vin och kanske en liten snaps och vi närmar oss smakmässig perfektion.

Två månader om året spelar signalkräftan med dess vita prick på klorna en huvudroll roll på VinContoret. Då agnar vi håvar och mjärdar och ger oss ut för att fiska dessa små delikatesser, från roddbåt eller Tidans strandkant. Kräftfisket i Tidan är en trivsam upplevelse som vi gärna delar med dig. Den njutfulla väntan och glädjen när vi till slut drar upp en välfylld kräftmjärde. Eller det spännande passandet på håvarna, för att se när en kräfta kryper på och attackerar sitt byte. Precis då är det dags att dra upp!

Under fiskeperioden (i början av augusti till mitten av september) välkomnar vi grupper som vill fiska kräftor hos oss. Kompisgäng, släktträff eller kanske en aktivitet med jobbet! Tillsammans fiskar ni kräftor, provar vin och njuter av en klassisk svensk kräftskiva. 

Pris: vänligen kontakta oss via e-post eller telefon 0502-25 00 00 för offert.
Praktisk information: tag med lite mer robusta kläder och skor. Vi står för alla redskap som kan tänkas behövas i samband med fisket. Alla kräftor som fångas släpps tillbaka i Tidan vid kvällens slut.

Varmt välkomna!

KRÄFTFISKEHELG

BOKA HÄR!

Lördagen den 24 augusti är just du välkomna att besöka oss för att fiska kräftor i den stilla framflytande ån Tidan utanför vårt hus. Vi samlas på VinContoret klockan 15.00 för fika och genomgång av kommande fiske. Klockan 15.30 är det så dags att slänga i håvar och mjärdar och börja jakten på Tidans svarta guld. Vi fiskar tillsammans fram till klockan 18.00. Därefter har den som vill möjlighet att byta om inför kvällen. Klockan 18.30 öppnar vi dörrarna till vårt gårdshus och en provning av skaldjursviner. När glasen är tomma hälsas ni välkomna till ett vackert dukat bord med nyfångade svenska kräftor och tillbehör som hör en klassisk kräftskiva till.

15.00 Fika och genomgång av fisket
15.30 Fiskestart!
18.30 Provning
ca 19.30 Kräftskiva

I Kräftfiskepaketet ingår en natt i dubbelrum, inklusive frukostbuffé, på anrika Tidaholms Stadshotell. Ett familjeägt hotell med stor trivselfaktor och personlig service, som ligger endast ett stenkast från VinContoret. I hotellrummen hittar du en härlig säng, tv, skrivbord och helkaklad wc med dusch. Dessutom har du som gäst tillgång till bastu och kostnadsfri trådlös internetuppkoppling.

Pris: 2125 kronor per person. I priset ingår kräftfiske med guide, kaffe och smörgås, provning av fyra viner, kräftskiva med ett glas vin eller en öl och en snaps samt del i dubbelrum på Tidaholms Stadshotell. (Enkelrumstillägg 175 kronor ger ett totalpris på 2300 kronor).

Praktisk information: tag med lite mer robusta kläder och skor. Vi står för alla redskap som kan tänkas behövas i samband med fisket. Alla kräftor som fångas släpps tillbaka i Tidan vid kvällens slut.

Boka din upplevelse här via hemsidan eller på telefon 0502-25 00 00.

OBS! Ange om du önskar dubbelrum eller enkelrum under "Övrig information" i webbokningen.

Varmt välkomna!

Ombokning och avbokning skall ske senast fyra arbetsdagar före det bokade evenemanget äger rum. Uteblivna gäster debiteras.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 30, Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se