Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

 

MÖTEN OCH KONFERENSER

 

 

Låt oss ge dig mersmak
Det är inte svårt att vara kreativ på Vulcanön. Kombinera ditt besök hos oss med ett inspirerande affärsmöte eller en konferens. Vi har egen restaurang och flera olika mötesrum med möjlighet att ta emot upp till 40 personer. Är ni ett större sällskap - kontakta oss!

Vår största möteslokal finns i det så kallade gårdshuset. En nybyggd anläggning, som också fungerar som provningsrum för större dryckesprovningar. De ljusa, fräscha lokalerna är självklart utrustade med bekväma möbler och den senaste tekniken: Wi-Fi, projektor, stor filmduk, DVD, ljudanläggning med mikrofon, ventilation, ställbart ljus med mera. 

Vi skräddarsyr alltid våra konferens- och mötespaket enligt kundens önskemål. Hos oss står dina behov och ditt välbefinnande alltid i fokus. Extra duktiga är vi på mötes- och konferenslösningar för mindre grupper. Vårt mål är att ditt besök hos oss ska kännas exklusivt, unikt och nära. VinContoret är ett familjeägt företag och den familjära känslan är något vi gärna förmedlar till våra gäster. 

Maten som serveras på VinContoret kommer från vår egen restaurang. Vi kan erbjuda allt från fika och enklare lunch till femrätters gourmetmiddag. Till företaget har vi kopplat ett antal duktiga provningsledare, som gärna delar med sig av sina kunskaper under våra uppskattade provningar. Vårt systerföretag Granqvist Beverage House, som vid fem tillfällen har fått äran att leverera vin till den prestigefyllda Nobelmiddagen, förser restaurangen med noga utvalda drycker.

Under din konferens hos oss har du möjlighet att bo på hemtrevliga Tidaholms Stadshotell, endast några minuters promenad från VinContoret. Tidaholms Stadshotell är ett familjeägt hotell med stor trivselfaktor och personlig service. Anläggningen rymmer 24 rum, varav 11 dubbelrum. I rummen hittar du en härlig säng, tv, skrivbord och helkaklad wc med dusch. Dessutom har du som gäst tillgång till bastu och kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. 

Boka din konferens via vårt utförliga konferensbokningsformulär!

Du kan även kontakta oss via telefon eller mejl här.

Om du önskar komplettera ditt möte hos oss med en aktivitet finns flera möjligheter att välja bland. Du finner några exempel nedan. 


En klassisk vinprovning
Rött, vitt, rosé eller mousserande. Europa eller Nya Världen. Välj själv eller ge oss fria händer. Tillsammans med vår provningsledare får du lära dig allt om vinprovningens ädla konst. Kanske tar din smakresa dig via de kraftiga rödvinerna till Venetos böljande kullar? Den klassiska vinprovningen kan även kombineras med ett spännande VinQuiz. Må bäste man eller kvinna vinna!

Vinprovning till maten
Ett utmärkt alternativ för gruppen som inte har tid för separat provning med efterföljande middag. Mat och vin i en oslagbar kombination! Köket bjuder på en gourmetmiddag, med noga utvalda delikatesser och under middagen provar vi två viner till varje rätt. Man får sedan påfyllning av det vin man tycker bäst om. Vår provningsledare finns med oss hela kvällen, för att berätta mer om de drycker som serveras.

Livets vatten, en provning av gyllene whiskydroppar
Låt dig ledas in i whiskyns värld med hjälp av vår duktiga provningsledare. Lär dig grunderna om ”livets vatten” och provningens konst. Om du dessutom tillbringar en stund i vår whiskybar kan du hitta några riktiga guldkorn. Whiskyprovningen kan även kombineras med ett lagom klurigt WhiskyQuiz. Må bäste man eller kvinna vinna!  

Kräftfiske i Tidan följt av vinprovning…
På botten av ån Tidan, dolda för ögat under rötter och stenar, lever Pacifastacus leniusculus. Du känner nog mer igen den som signalkräftan. Ett litet skaldjur som kokt enligt konstens alla regler - med dillkronor, salt och kanske en skvätt öl och lite socker, smakar helt underbart. Lägg till detta en kall öl eller ett glas vin och kanske en liten snaps och vi närmar oss smakmässig perfektion.

Två månader om året spelar signalkräftan med dess vita prick på klorna en huvudroll på VinContoret. Då agnar vi håvar och mjärdar och ger oss ut för att fiska dessa små delikatesser, från roddbåt eller Tidans strandkant. Kräftfisket i Tidan är en trivsam upplevelse som vi gärna delar med dig. Den njutfulla väntan och glädjen när vi till slut drar upp en välfylld kräftmjärde. Eller det spännande passandet på håvarna, för att se när en kräfta kryper på och attackerar sitt byte. Precis då är det dags att dra upp! 

Cookalong, laga er egen mat tillsammans
Ta på dig förklädet och låt kreativiteten flöda i vårt  kök. Vi visar – ni lagar! 

VinJeopardy
En rolig lek eller blodigt allvar? Låt dig underhållas av vin och kunskap i en kul kombination. Men tro nu inte att det enbart rör sig om vinkunskap! Nej, allmän klurighet är det som gäller. Och till detta provar vi fyra viner.

Cruising och vinprovning
För den äkta livsnjutaren finns inga gränser mellan dessa kulturyttringar. Om du aldrig provat det förut utlovar vi en oförglömlig upplevelse där vi blandar högt och lågt som gör livet glatt att leva, från mullrande V8:or till en gomsmekande Amarone della Valpolicella…

Tidan upplevs bäst med halva kroppen under vatten
Tidan går mot strömmen, brukar vi säga, eftersom det är en av ytterst få åar i Sverige som rinner norrut. Vi tycker också om att gå mot strömmen. Därför bjuder vi på en annorlunda upplevelse i form av vinprovning i kombination med aptithöjande roddtur längs med Tidan.

Massage och några härliga Bordeauxer!
Bli ompysslad innan vinprovningen börjar. Aktiviteten lämpar sig bäst för grupper om maximalt 6-8 personer (halvdagsaktivitet).

Regnbågsfiske i egen sjö…
Med en härlig provning vid strandkanten!

En inblick i konstnärskapet
Låt fantasin flöda! En aktivitet där bara er egen kreativitet sätter gränser. Få en inblick i lokala konstnären Maria Allohs konstnärskap. Tillsammans skapar ni sinnesstämningar i färg och form och utvecklar er kreativa förmåga. Efter aktiviteten får ni naturligtvis ta med ett av era mästerverk hem.

På Bordet
En uppskattad gruppaktivitet! Gruppen delas in i lag. Därefter går ni mellan olika stationer med dryck och tilltugg. Varje lag har ett papper med frågor som skall besvaras, som på ett eller annat sätt rör det som finns på borden.

Röda Avgångar
Under aktiviteten får ni tillsammans med en erfaren dryckesprovare lära känna goda viner medan era kunskaper sätts på prov. Röda avgångar tar er runt till olika städer och vingårdar, vi kopplar samman era smaklökar, historik, geografi och sportarrangemang runt resmålet. Vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg.

Konferensresor
Våra nära relationer med producenter av drycker och mat världen över gör att vi kan erbjuda unika konferensmöjligheter. Att VinContoret och Granqvist Beverage House är systerföretag gör att vi håller vår kunskap aktuell och levande. Konferera i Italien, Tyskland eller kanske Skottland och kombinera din resa med provningar och spännande besök hos dryckesproducenter. Kontakta oss för mer information om er skräddarsydda konferensresa. 

Isskulptering
Lennart Landh är iskonstnär och jobbar med allt inom isskulptering. Utmana din kreativitet och håll huvudet kallt med is som arbetsmaterial. Fungerar som en rolig gruppaktivitet eller team-building med företaget. Endast fantasin sätter gränser!

Ombokning och avbokning skall ske senast fyra arbetsdagar före det bokade mötet eller konferensen äger rum. Uteblivna gäster debiteras.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 30, Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se