Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Gourmetkväll: Den hemliga dalens magnifika viner - ett möte med Jefry Pitronello Baeza från Viña y Cava Valle Secreto

2021-03-27

OBS! Om pandemin sätter stopp för producenten kommer provningen att hållas av VinContorets provningsledare istället. Temat blir då mat och vin från Sydamerika.


Chile. Hela 420 mil långt, men med en medelvidd på blott 18 mil. Landet sträcker sig från den torra Atacamaöknen i norr till det regniga Eldslandet i söder och spänner över alla klimattyper och odlingsförhållanden. De vattenrika floderna från norr och dimmorna och vindarna från Stilla havet i väst har skapat vad många skulle kalla ett paradis för vinodlare. I Centrala Zonen, i norra delen av distriktet Rapel, ligger Cachapoal. Området är med sin karga jord och ett klimat med stora temperaturväxlingar mellan dag och natt ursprung för några av Chiles mest berömda premiumviner. Över 85 procent av druvorna är blå, mest cabernet sauvignon, följd av merlot och carmenère på respektfullt avstånd. Cachapoal är hemvist för producenten Viña y Cava Valle Secreto. Vineriet ligger i en undanskymd del av Cachapoaldalen. Därav namnet Valle Secreto, som betyder Hemliga Dalen. 

Den här kvällen har du möjlighet att bekanta dig med Cachapoals absolut bästa viner, när VinContoret får besök av Jefry Pitronello Baeza från Viña y Cava Valle Secreto. Den här producentens röda viner ber inte om ursäkt för sin existens. Tvärtom. De tar plats och bjuder på kraft och stor smakrikedom. Ett måste för alla som gillar kraftiga rödviner!

Efter en sittande provning under ledning av Jefry Pitronello Baeza förflyttar vi oss till matsalen för att njuta av en trerätters chilensk gourmetmiddag. Till varje rätt njuter vi självklart ett glas vin från kvällens producent! 

Priset för denna gourmetkväll med Viña y Cava Valle Secreto är 1 295 kronor per person. Varmt välkomna klockan 18.00! Du bokar din plats här via vår hemsida eller på telefon 0502-25 00 00. 

OBS! Provningen hålls på engelska, men kan vid behov tolkas till svenska. 

 

« Tillbaka till kalendariet

Pris

1 295 kronor per person inklusive provning och trerätters gourmetmiddag med ett glas vin till varje rätt.

Boka här

När du bokar ett arrangemang hos oss gäller våra allmänna bokningsvillkor.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se